Middag på stormkök är bland de mysigaste aktiviteterna som finns att göra ute i naturen med nära och kära. Att sitta ute i skogen eller vid kanten av en sjö och äta är alltid en riktig hit! Lovisa Gradin, @meraute bjuder oss på en god trerättersmiddag ute i naturen. Hela menyn tillagas på ett stormkök.
Se video och instruktioner här!
Grillad aubergine med fetaost-salsa
Ingredienser:
2 personer
- 1 aubergine
- 2 tomater
- 1/2 melon
- 1 paket fetaost
- Mynta och gräslök efter smak
- Olivolja
- Salt och peppar
Förbered fetaost-salsan hemma genom att skära grönsakerna och fetaosten i små bitar. Tillsätt olivolja, mynta och gräslök. Krydda med salt och peppar. Skär aubergine i skivor och stek i olja. När de fått fin färg på båda sidorna så lägger man på fetaost-salsan. Servera!
Quesadillas
Ingredienser:
2 personer
- 4 tortillabröd
- 1 paket fryst mango
- Svarta bönor
- Fetaost
- Picklad rödlök
- Chipotle mayo
- Olivolja
- Salt och peppar
Skär ett snitt i tortillabrödet från mitten och lägg chipotle mayo och bönor på en av delarna. På den andra placerar du mango och på det tredje bladspenat och fetaost. Slutligen lägger du på den picklade rödlöken. Vik tortillabrödet tre gånger och stek sedan på stormköket tills den fått en fin färg. Voila – nu har du en fantastisk middag på stormkök!
Rabarberpaj med glass
2 personer
- 2 rabarber
- 150 g smör
- 2 dl mjöl
- 2 dl havregryn
- 1,5 dl socker
- Kardemumma
- Hallon
- Kokosflakes
- Flingsalt
- Glass och bär till servering
Blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma (förbered gärna detta hemma). Skär rabarbern i små bitar och stek i lite smör tills de blivit mjuka, tillsätt smuldegen och resten av smöret och blanda runt. Stek tills pajen fått en fin färg och servera med kokosflingor, lite flingsalt och valfria bär och glass.
Middag på stormkök – så enkelt, så gott! Låt det smaka önskar Tuxer och Lovisa.
Följ @meraute för fler tips och recept på utomhusmatlagning!